18th Conference of Directors of National Libraries in Asia and Oceania (CDNLAO) 2010

Theme: Towards Collaboration in Asia-Oceania

 Date:
 13 April 2010, Tuesday

 Time:
 9.00am - 4.30pm

Venue: Gnosis Room, National Library Board Singapore

100 Victoria Street, National Library Building, Singapore 188064

AGENDA

S/N	Item	Ву	From	То	Duration
1	Opening Address by Chair	Mr Syed Ghyour Hussain Sabazwari, Deputy Director, National Library of Pakistan (NLP)	9.00am	9.10am	10mins
	Address by Co-chair	Ms Ngian Lek Choh Director, NL Singapore	9.10am	9.15am	5 mins
2	Introduction of participants Welcome to new members	Participants	9.15am	9.25am	10 mins
3	Approval of Minutes of 17 th CDNLAO Meeting	Chairman	9.25am	9.30am	5 mins
4	Matters arising from 17 th CDNLAO Meeting:	Chairman to invite:			
	a. Final Statutes and Rules of Procedures for CDNLAO drafted by National Library of Australia (NLA)	NLA	9.30am	10.00am	30 mins
	b. Participation in Dibrary Portal of National Library of Korea	NL Korea	10.00am	10.15am	15 mins
	 c. Inclusion of discussion forums in CDNLAO website for the following themes by National Diet Library (NDL): Open source software Digital preservation "National Libraries Global" Web archiving 	NDL [to be discussed later under Item 7(c)]	10.15am	10.20am	5 mins
5	Group photo	NLB Staff	10.20m	10.35am	15 mins
6	Tea break		10.35am	11.00am	25 mins

7	Presentation on special subjects from national libraries :	Chairman to invite	11.00am	12.00nn	60 mins
	Report on Questionnaire survey on web-archiving	NDL			
	b. RDA Implementation – status report	NLA			
	c. Announcement of CDNLAO website	NDL			
	d. Presentation on the National Library of Australia's new discovery service, Trove, http://trove.nla.gov.au/	NLA			
	e. IFLA Statement of Principles on Copyright Exceptions and Limitations for Libraries and Archives, see http://www.ifla.org/files/clm/statements/statement-of-principles-sccr20.pdf	For adoption by meeting			
8	Country report presentation (5 minutes per representative) *Based on assumption of 12 countries attending. Estimated total time = 60 mins	Participants	12.00nn	1.00pm	1 hr
9	Lunch hosted by NLB		1.00pm	2.15pm	1 hr 15 mins
10	Discussion of possible areas of collaboration	Chairman to invite	2.15pm	3.30pm	1 hr 15 mins
	a. Singapore Memory Project	NL Singapore			
	b. Exposing metadata of member libraries to discovery services	NL Singapore			
11	Confirmation of future host library	National Library of Korea (NLK) Participants	3.30pm	3.45pm	15 mins
12	Discussion on the establishment of a CDNLAO Secretariat	Chairman	3.45pm	4.15pm	30 mins
13	Any other business	Participants	4.15pm	4.30pm	15 mins
14	Closure and thanks End of Conference	Chair (NLP)	4.30pm		
15	Tour of Lee Kong Chian Reference Library (optional)	NL Singapore	4.30pm	5.30pm	1 hr

16	Dinner hosted by NLB	Wave House Sentosa	Please see dinner	
			logistics below.	
		36 Silosa Beach Walk		
		Sentosa 099007		
		Singapore		
		Tel: +65 6377 3113		

Dinner logistics

Delegates will be picked up from the following points:

NLB Main Lobby, Level 1	6.15pm
Peninsula-Excelsior Hotel Lobby	6.30pm
Arrive at Wave House Sentosa	7.00pm
Dinner starts at	7.30pm